BOGDAN ARVINTE, UN INCEPATOR CARE A SPART BANCA CLUBULUI GOLD!

Atunci când a luat decizia să organizeze competiÅ£ia Club Gold, conducerea FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România s-a gândit să ofere tuturor columbofililor români, începători sau profesioniÅŸti, o ÅŸansă reală de a-ÅŸi măsura talentul ÅŸi de a-ÅŸi autofinanÅ£a pasiunea. Iată că, încă din primul an, dezideratul a fost atins. Băcăuanul Bogdan Arvinte, un tânăr columbofil care a concurat pentru prima dată în anul 2015, a reuÅŸit anul trecut să obÅ£ină locul 6 NaÅ£ional în cadrul Clubului Gold, încasând un premiu de 10.000 lei. „Am concurat pentru prima dată acum trei ani, în 2015, însă am reuÅŸit încă de la început să obÅ£in rezultate foarte bune: am câÈ™tigat locul 1 pe centru Roman È™i zona 2 la maratonul NaÈ›ional Silagalys, Lituania, îmbarcând doar 2 porumbei! A fost un rezultat extraordinar pentru mine, dovedindu-mi că am pornit cu dreptul în această minunată călătorie columbofilă. Apoi, au apărut rezultatele È™i la fond în 2017, fiind loc 6 Gold NaÈ›ional, 1 General tineret provincial, 1 As speed tineret provincial, fiind singurul porumbel care a reuÈ™it sa îndeplinească această normă în provincia Moldova la tineret“, ne-a declarat Bogdan Arvinte. El se declară încântat de iniÅ£iativa FederaÅ£iei de a înfiinÅ£a Clubul Gold, fiind foarte mulÅ£umit de regulamentul competiÅ£iei: „Am salutat de la început ideea federaÈ›iei de a înfiinÈ›a Clubul Gold! CompetiÅ£ia o consider una corectă ÅŸi echitabilă, oferind ÅŸansa celui mai bun să câÅŸtige. Regulamentul actual al Clubului Gold este unul bine gândit din toate punctele de vedere ÅŸi îi felicit pe responsabilii din federaÈ›ie care s-au ocupat de acesta. Sincer vorbind, tocmai faptul că este o competiÅ£ie deschisă ÅŸi transparentă i-a asigurat succesul din prezent. Mă bucur că interesul pentru Clubul Gold a crescut extrem de mult ÅŸi recomand tuturor colegilor să participe! Eu voi cumpăra inele în fiecare an deoarece, până la urmă, prima condiÅ£ie pentru a câÅŸtiga este să participi“. 

Ca orice columbofil gospodar, Bogdan a folosit premiul câÅŸtigat în investiÅ£ii: „Suma de bani câÈ™tigată a fost binevenită, având în vedere că anul acesta am construit o nouă crescătorie È™i am achiziÈ›ionat porumbei pentru matcă, din cele mai valoroase linii de fond È™i maraton“.
PorumbiÅ£a cu care a reuÅŸit să pătrundă în Top 10 NaÅ£ional este o pasăre 100% Verkerk, având în spate o serie întreagă de campioni, precum Olympic Sogno sau Olympic Survivor. Ea a fost concurată la natural, iar după acest rezultat extraordinar va fi retrasă la matcă. „În cei trei ani de când concurez, porumbeiii mi-au răsplătit pe deplin munca depusă ÅŸi investiÅ£iile făcute. MulÈ›umesc familiei pentru susÈ›inere ÅŸi înÅ£elegere ÅŸi sper ca în anii următori să am cel puÅ£in aceleaÅŸi satisfacÅ£ii de la aceste păsări minunate È™i misterioase“, a conchis Bogdan Arvinte.

 

 

Adaugat: 20.03.2018 14:23:06