CLAUDIU IORDANESCU: INELELE GOLD SUNT O SANSA EXTRAORDINARA PENTRU TOTI COLUMBOFILII!

Concurează de aproape 10 ani, îndrăgeÅŸte Fondul ÅŸi vine din Vâlcea. Îl cheamă Claudiu Iordănescu ÅŸi, graÅ£ie punctajului obÅ£inut de femela cu seria Ro-17-9001653, respectiv 29,87, a reuÅŸit să-ÅŸi facă intrarea pe lista crescătorilor care vor fi premiaÅ£i cu suma de 10.000 brut în cadrul Galei Campionilor ce va fi organizată, în acest weekend, la BraÅŸov.

„Apreciez în mod deosebit competiÅ£ia Gold despre care pot spune că este una corectă. Regulamentul este ok, însă, personal, aÅŸ avea câteva menÅ£iuni. Spre exemplu, consider că modalitatea de premiere trebuia să rămână neschimbată ÅŸi să fie premiaÅ£i tot 20 de crescători. Din punctul meu de vedere competiÅ£ia ar fi mult mai atractivă ÅŸi ar răsplăti cum se cuvine crescătorii care aleg să cumpere inele Gold. Totodată, aÅŸ prefera ca toÅ£i porumbeii, ÅŸi cei inelaÅ£i Gold ÅŸi cei cu inele de asociaÅ£ie, să fie îmbarcaÅ£i împreună în maÅŸina de concurs. Nu cred că este bine să fie puÅŸi în boxe separate ÅŸi doar boxele cu porumbeii Gold să aibă stickere“, spune columbofilul vâlcean.

La fel ca foarte mulÅ£i crescători pasionaÅ£i din Å£ară, Claudiu Iordănescu a investit în achiziÅ£ionarea a 30 de inele Gold, decizie care s-a dovedit extrem de inspirată: „În 2017 am cumpărat 30 de inele Gold ÅŸi, cu siguranţă, voi mai achiziÅ£iona. Este ceva ce aÅŸ recomanda tuturor columbofililor să facă deoarece competiÅ£ia s-a dovedit a fi una foarte corectă. Este o ÅŸansă extraordinară pentru a câÅŸtiga unul dintre premiile naÅ£ionale puse în joc“.

Cât despre porumbelul care i-a adus unul dintre premiile ce vor fi acordate în cadrul Galei Campionilor ce va avea loc în acest weekend, la BraÅŸov, Iordănescu spune că a fost zburată la văduvie ÅŸi nu intenÅ£ionează să o mai zboare în competiÅ£ii. „Ambii părinÅ£i au fost achiziÅ£ionaÅ£i de la columbodromul Balkanic Fair Pay, unde au ÅŸi concurat. Mama porumbelului este de la domnul Catrinescu, o combinaÅ£ie a liniilor de sânge Veenstra ÅŸi Verkerk, iar tatăl este original Haesen Ludo&Kurt“, a precizat crescătorul vâlcean. El consideră că, dintre toate categoriile de zbor, Fondul este cea mai completă deoarece dă ÅŸansa unui porumbel bun să fie acasă încă din prima zi de concurs.

În încheiere, Claudiu Iordănescu spune că i-ar plăcea să vadă mai multă seriozitate în universul columbofil românesc, atât din partea crescătorilor, cât È™i din partea forurilor implicate: „Suntem pe un drum bun, însă mai avem nevoie de puÅ£ină seriozitate, atât noi, columbofilii, cât ÅŸi conducerea noastră“.

Adaugat: 17.01.2019 11:53:02