CLUBUL GOLD, SUCCES RASUNATOR

Preluând ÅŸi adaptând la specificul activităţii columbofile româneÅŸti o idee strălucită din toate punctele de vedere, FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România a implementat în anul 2016 proiectul inovator „Clubul Gold“. În sine, conceptul a pornit de la idea de a oferi columbofililor români ÅŸi ÅŸansele unei satisfacÅ£ii materiale, dincolo de gloria sportivă, ca urmare a practicării acestui minunat sport. DeÅŸi au existat voci care au pus la îndoială buna-credinţă a conducerii FNCPR în promovarea acestei idei, cu muncă ÅŸi implicare totală din partea conducerii FederaÅ£iei ÅŸi a preÅŸedinÅ£ilor de asociaÅ£ii teritoriale, în primul an de implementare a proiectului succesul a fost unul pe măsura efortului. Astfel, anul trecut, ca urmare a rezultatelor în concursurile de Fond obÅ£inute de yearlingii inelaÅ£i cu inele Gold, pentru prima dată în istoria columbofiliei româneÅŸti, clubul Gold ÅŸi-a desemnat câÅŸtigătorii: 20 de columbofilii din toate zonle istorice ale României au încasat câte un cec în valoare de 10.000 lei brut. Festivitatea de premiere a campionilor a avut loc la Oradea, în timpul Galei Campionilor, organizatorii desemnându-l drept amfitrion pe celebru luptător Sandu Lungu.

MeritoÅŸii câÅŸtigători au fost: BocăneÅ£ Cătălin, Team Wringler, Vieru Liviu, Fekete & Kavasi, FeÅŸtilă Ioan (toÅ£i cinci câÅŸtigători regionali), Tătar + Rogoz, Arvinte Bogdan, BocăneÅ£ Cătălin, Panteliuc Ghiţă, Natural Sport, Ionescu Alexandru, Vartolomei Florin, Natural Sport, Vartolomei Florin, Prelipiceanu Åžtefan, Åžtefan Ionel Valentin, Vartolomei Florin, Istudor Cătălin, Prelipiceanu Åžtefan ÅŸi Team My Loft.ro.

Acum, după ce prima premiere a fost făcută, iar primii bani au intrat în conturile columbofililor câÅŸtigători, succesul acestei competiÅ£ii este unul cert ÅŸi nu mai poate fi pus la îndoială. Din acest motiv, în urma unor discuÅ£ii cu participanÅ£ii ÅŸi persoanele implicate în promovarea proiectului Clubul Gold, s-au analizat anumite propuneri ÅŸi soluÅ£ii menite a lărgi aria câÅŸtigătorilor. Astfel, Comitetul Director a hotarât următoarea modalitate de premiere pentru anul 2018:

1. AsociaÅ£iile care distribuie minim 250 de inele Gold - 20% din suma va reveni asociaÅ£iei ÅŸi se vor premia în 2018 primii 3 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 20%

2. AsociaÅ£iile care distribuie minim 500 de inele Gold - 30% din suma va reveni asociaÅ£iei ÅŸi se vor premia în 2018 primii 5 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 30%

3. AsociaÅ£iile care distribuie minim 750 de inele Gold - 40% din suma va reveni asociaÅ£iei ÅŸi se vor premia în 2018 primii 7 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 40%

4. AsociaÅ£iile care distribuie minim 1000 de inele Gold - 50% din suma va reveni asociaÅ£iei ÅŸi se vor premia în 2018 primii 10 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 50%

Restul sumelor obÅ£inute din achitarea cotizaÅ£iilor Gold vor reveni premierii naÅ£ionale ÅŸi se vor premia cei mai buni porumbei cu cate 10.000 lei/porumbel, în limita sumei obtinute, ultimul porumbel premiat urmând să primească diferenÅ£a de rotunjire a sumei.

Exemplu: dacă ar ramâne din cotizaÅ£ia Gold suma de 234.500 lei, ar urma să se premieze 23 de porumbei cu câte 10.000 ÅŸi ultimul porumbel premiat (al 24-lea) cu suma de 4500 lei.
Porumbeii care caştigă premii judeţene pot caştiga şi premii naţionale.
Premiile vor fi anunÅ£ate înainte de începerea sezonului competiÅ£ional 2018.
Premiile judeÅ£ene se vor acorda de federaÅ£ie în cadrul banchetelor judeÅ£ene sau zonale după caz, iar premiile NaÅ£ionale se vor acorda la Gala Campionilor - banchetul de decernarea a trofeelor pentru sezonul 2018.
Atenţie: noul regulament nu vizează şi nu influenţeaza premierea anului 2017!

„Chiar dacă la început proiectul nostru a fost privit cu scepticism, multă lume punând la îndoială, apriori, bunele noastre intenÅ£ii, iată că în acest an am dat ÅŸi primele premii meritorilor câÅŸtigători! Am spulberat astfel toate miturile cu privire la modul în care se va implementa acest proiect ÅŸi am dovedit columbofililor români, membri ai asociaÅ£iilor afiliate la FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România, că intenÅ£iile noastre de a le sprijini activitatea columbofilă, inclusiv din punct de vedere fianciar, nu reprezintă doar niÅŸte simple promisiuni făcute pentru a ne îmbunătăţi imaginea publică. Sunt foarte fericit că totul a decurs exact cum ne-am propus ÅŸi mă bucur enorm acum când văd că proiectul, demarat în 2016, începe să prindă aripi. Sunt convins că în acest an numărul inelelor Gold distribuite va fi substanÅ£ial mai mare, lucru ce va determina, automat, o creÅŸtere semnificativă a fondului de premiere!“, a spus Marius Tunduc, preÅŸedintele FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Adaugat: 20.02.2018 10:41:11