CRESCATORII MOLDOVENI AU DAT LOVITURA LA CLUBUL GOLD DIN ACEST AN

A fost anul femelelor la Clubul Gold! Cel puÅ£in aÅŸa reiese din clasamentul naÅ£ional recent validat de către FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România. Pe primele trei locuri regăsim două femele, printre care ÅŸi Locul I NaÅ£ional Gold aparÅ£inând lui Iulian Malinache din Brăila. DominaÅ£ia „sexului slab“ este ÅŸi mai evidentă dacă luăm în calcul 

primele 5 locuri ale clasamentului Gold, patru dintre porumbei fiind femele. Asupra acestui subiect vom reveni câteva rânduri mai jos, până atunci însă să enumerăm fericiÅ£ii câÅŸtigători ai „potului“ de 10.000 de lei brut, premiu acordat în acest an unui număr de 12 porumbei. A treisprezecea pasăre în clasamentul naÅ£ional al Clubului Gold va fi premiată cu o sumă ceva mai mică, puÅ£in peste 5.000 de lei brut, în timp ce o parte importantă din sumele strânse la nivelul FederaÅ£ieie se va întoarce către asociaÅ£iile teritoriale care au achitat cele mai multe cotizaÅ£ii Gold pentru a fi premiaÅ£i pe plan local performerii înaripaÅ£i care poartă inele Gold.


Sursa foto: facebook.com

CâÅŸtigătorul absolut, aÅŸa cum am menÅ£ionat mai sus, este brăileanul Iulian Malinache (foto), a cărui femelă cu seria 9009070 a reuÅŸit o performanţă extraordinară, doar 16,532 puncte de penalizare. Top trei este completat de Ionel MihuÅ£, din NeamÅ£, cu 18,013 puncte de penalizare, ÅŸi vrânceanul Cătălin Apostu, care a pierdut „la mustaţă“ locul doi, pentru o diferenţă de doar 0,391 puncte. Tot din judeÅ£ul NeamÅ£ vin ÅŸi următorii doi clasaÅ£i, Ioan FeÅŸtilă ÅŸi Gheorghiţă Corfu, cu menÅ£iunea că ultimul dintre cei menÅ£ionaÅ£i a reuÅŸit să plaseze două păsări în top 6, locurile 5 ÅŸi 6, ÅŸi va încasa 20.000 de lei brut. După cum lesne se poate observa, primii cinci câÅŸtigători din Top 6 provin, în exclusivitate, din zona de Est a României, Moldova. Poate fi ÅŸi acesta un semn că zborurile de fond cu yearlingii au mare căutare printre columbofilii din această regiune, iar premiile puse în joc de Clubul Gold reprezintă un stimulent suficient de mare ca să „hrănească“ această competiÅ£ie.

Revenind la clasamentul naÅ£ional, merită subliniat că de la locul 7 până la locul 11 inclusiv, au „punctat“ columbofilii din sudul României, Muntenia ÅŸi Oltenia. Vâlceanul Claudiu Iordănescu s-a clasat pe locul 7, fiind urmat, pe locurile 8 ÅŸi 9, de argeÅŸeanul Adrian Tănase, care a reuÅŸit frumoasa performanţă de a prinde topul cu doi porumbei. Tot din ArgeÅŸ provine ÅŸi locul 10, Mihai Anghel, în timp ce, din Oltenia, mehedinÅ£eanul Florinel Tuce va fi prezent la BraÅŸov pentru a-ÅŸi ridica premiul de 10.000 de lei impozabili. Ultimul dintre câÅŸtigătorii marelui premiu integral este Cosmin Popa, din GalaÅ£i, în timp ce singurul columbofil din vestul ţării care reuÅŸeste să încaseze un premiu consistent, de peste 5000 de lei brut, este Sergiu Costea, din Arad.

Revenind la observaÅ£ia menÅ£ionată în deschiderea acestui articol, merită subliniat faptul că 7 păsări ce vor fi premiate în acest an sunt femele, în timp ce 6 sunt masculi. La prima vedere, „războiul“ sexelor pare să se fi încheiat nedecis ÅŸi în acest an, însă, ÅŸi aici vorbim de un important amănunt, în primii 5 porumbei din clasament sunt nu mai puÅ£in de 4 femele... În altă ordine de idei, remarcabilă prestaÅ£ia columbofililor moldoveni. Nu mai puÅ£in de 7 crescători din această regiune istorică, adică peste jumătate dintre premianÅ£i, au reuÅŸit să încaseze „potul“ cel mare în acest an la Clubul Gold. Se adevereÅŸte, astfel, că zborurile pe distanÅ£e lungi ÅŸi foarte lungi, fondul ÅŸi maratonul, reprezintă punctul forte al columbofiliei moldovene.

În final, menÅ£ionăm că, începând din acest sezon, pe lângă premiile oferite la nivel de federaÅ£ie, Clubul Gold a premiat ÅŸi performerii din asociaÅ£iile afiliate, acolo unde s-au achiziÅ£ionat inele Gold. Premiul este proproÅ£ional cu numărul de cotizaÅ£ii Gold achitate în fiecare judeÅ£ participant la competiÅ£ie. Despre acest lucru, vorbim mai pe larg în articolele viitoare.

 

 

Adaugat: 07.12.2018 14:31:53