INSIGNA „CLUBUL GOLD“, SIMBOLUL UNUI CAMPION!

 

„.... ÅŸi a primit prestigiosul premiu Aripa de Aur“, titrează PIPA, anual, popularinzând unul dintre cele mai râvnite trofee din columbofilia belgiană, acordat de către Barcelona Club Brugge columbofilului care a reuÅŸit cea mai bună clasare cu primul nominalizat pe fiÅŸa de start în clasicul maraton Barcelona. Începând din acest an, ÅŸi presa columbofilă românească poate titra: „... ÅŸi a fost recompensat cu insigna Clubului Gold“! Acest lucru graÅ£ie iniÅ£iativei FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România, care, începând cu sezonul 2018, a decis să recompenseze câÅŸtigătorii Clubului Gold nu numai cu premiul în bani, unul deloc simbolic având în vedere cuantumul său, ci ÅŸi cu o minunată insignă din aur masiv, inscripÅ£ionată cu logo-ul competiÅ£iei. 

„O idee absolut minunată! Este o insignă superbă, foarte practică, pe care o voi purta cu plăcere ÅŸi mândrie. Felicitări celor care s-au gândit la acest lucru“, subliniază Iulian Malinache, unul dintre fericiÅ£ii posesori ai unei insigne „Clubul Gold“ obÅ£inută ca urmare a rezultatelor extraordinare din sezonul 2018 al competiÅ£iei.
PreÅŸedintele FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România, Marius Tunduc, mizează mai mult pe valoarea simbolică a acestui premiu decât pe cea materială. „Vrem să punem bazele unei tradiÅ£ii în acest sens în România. Columbofilia vestică, aceea columbofilie la care privim cu jind ÅŸi unde sperăm la un moment dat să ajungem ÅŸi noi, îÅŸi are o parte dintre fundamente tocmai în aceste tradiÅ£ii! Pas cu pas, trebuie să începem ÅŸi noi să producem, să creăm, tradiÅ£ii. Tocmai acest lucru ni l-am propus ÅŸi noi atunci când am decis să venim ÅŸi cu acest premiu, alături de suma importantă pe care campionii Gold o primesc. Până la urmă, banii se cheltuie, performanÅ£a tinde să se estompeze în timp... Însă, atunci când cineva va vedea la reverul hainei unui columbofil această insignă, automat va ÅŸti că stă în faÅ£a unui campion!“, a explicat demersul preÅŸedintele Tunduc.

Adaugat: 01.02.2019 10:57:00