PENTRU CLUBUL GOLD, 2021 SE ANUNTA UN SEZON PROMITATOR. PESTE 14.300 DE INELE SOLICITATE, IAR TENDINTA ESTE DE A FI SUPLIMENTAT NUMARUL!

Pentru mulÈ›i dintre columbofili, sezonul de reproducÈ›ie deja a început, motivaÈ›i È™i de temperaturile puÈ›in anormale pentru perioada în care ne aflăm. FederaÈ›ia NaÈ›ională a Crescătorilor de Porumbei din România a distribuit deja către responsabilii de asociaÈ›ii columbofile inelele personalizate Gold, pentru a oferi crescătorilor posibilitatea să ineleze cu acestea încă de la început puii reproduÈ™i. După ce au fost consultaÈ›i columbofilii din fiecare asociaÈ›ie, dar È™i pe baza numărului de inele solicitate anul trecut, peste 14.300 de inele Gold au fost trimise către 29 de asociaÈ›ii. AsociaÈ›ia Columbofilă Bacău, cu 1.100 de inele solicitate, deschide topul de achiziÈ›ii, urmată de MehedinÈ›i, Vâlcea È™i Prahova, care au achiziÈ›ionat câte 1.000 de inele fiecare.

Cele patru mari asociaÈ›ii amintite mai sus, foarte importante È™i din punct de vedere competiÈ›ional, sunt asociaÈ›ii în care în fiecare an există un interes major pentru competiÈ›ia Gold. Mai mult decât atât, sunt asociaÈ›ii în care s-au È™i câÈ™tigat multe premii Gold la nivel naÈ›ional, aÈ™a cum este, de exemplu, AsociaÈ›ia Columbofilă Bacău, unde s-au câÈ™tigat anul trecut patru premii, sau AsociaÈ›ia Columbofilă Vâlcea, unde în 2019 s-au câÈ™tigat tot patru premii Gold naÈ›ionale È™i chiar locul 1 Gold NaÈ›ional.

Inele Gold, din ce în ce mai căutate cu fiecare sezon care trece

Cele patru premii câÈ™tigate de columbofilii din Bacău au avut un efect mai mult decât pozitiv în ceea ce priveÈ™te cererea de inele Gold. Dacă anul trecut în această asociaÈ›ie au fost achiziÈ›ionate 820 de inele, pentru 2021 au fost comandate 1.100 de inele Gold È™i nu este exclus ca numărul să fie suplimentat. „Crescătorii din judeÈ›ul Bacău sunt foarte interesaÈ›i de tot ceea ce înseamnă premii în bani. S-au arătat foarte deschiÈ™i față de Clubul Gold încă de la început, lucru care se poate vedea din faptul că în fiecare an am fost printre asociaÈ›iile cu cel mai mare număr de inele vândute. Pentru 2021 am solicitat 1.100 de inele, care au fost vândute până în momentul de față în proporÈ›ie de 90%. Cel mai probabil o să suplimentăm numărul de inele Gold pentru sezonul următor, mai ales că la fiecare ediÈ›ie avem mai mulÈ›i câÈ™tigători la nivel naÈ›ional È™i asta îi motivează pe colegii de asociaÈ›ie. Un rol foarte important în ceea ce priveÈ™te distribuirea inelelor Gold către colegi îl are casierul asociaÈ›iei noastre, Adrian Cosma, fără de care nu cred că ne-am descurca aÈ™a de bine È™i căruia îi mulÈ›umesc pentru implicare”, a explicat Costel Irimia, preÈ™edintele AsociaÈ›iei Columbofile Bacău. Asemănătoare este È™i situaÈ›ia AsociaÈ›iei Columbofile a judeÈ›ului Vâlcea, de unde vine È™i campionul ediÈ›iei trecute a Clubului Gold. Dacă anul trecut, columbofilii vâlceni solicitau 800 de inele Gold, pentru 2021 numărul de solicitări a crescut la 1.000. La fel ca în cazul amintit la Bacău, mai mult ca sigur este o consecință directă a faptului că în 2019 la Vâlcea s-au câÈ™tigat patru premii Gold naÈ›ionale.

Foarte important a fost È™i faptul că din Vâlcea este È™i campionul Clubului Gold 2019, Vali Tudor, ceea ce a demonstrat că Vâlcea este o asociaÈ›ie cu potenÈ›ial È™i cu È™anse reale de a câÈ™tiga. Privind din aceeaÈ™i perspectivă, un exemplu concludent de evoluÈ›ie este AsociaÈ›ia Columbofilă MehedinÈ›i. După un start uÈ™or anevoios, dar motivaÈ›i la maxim de premiul Gold naÈ›ional câÈ™tigat de Florinel Tuce în 2018, columbofilii din MehedinÈ›i se arată la momentul actual extrem de interesaÈ›i de Clubul Gold. Ei au solicitat deja 1.000 de inele Gold pentru puii care vor fi reproduÈ™i anul acesta, majoritatea fiind deja vândute. „Pentru columbofilii din asociaÈ›ia noastră, Clubul Gold reprezintă o competiÈ›ie tot mai atractivă È™i mai interesantă.

Am crescut de la un număr mic de inele la primele ediÈ›ii, de puÈ›in peste 100, la 700 de inele Gold distribuite anul trecut. Pentru 2021 am solicitat 1.000 de inele Gold È™i marea majoritate deja s-au dat. Este foarte adevărat că premiul naÈ›ional câÈ™tigat în 2018 de Florinel Tuce a fost un adevărat motor È™i a fost o demonstraÈ›ie clară că se poate câÈ™tiga È™i în zona noastră în cadrul Clubului Gold”, a declarat Liviu PlăviÈ›u, preÈ™edintele AsociaÈ›iei Columbofile MehedinÈ›i.

Asociația Columbofilă Prahova, un exemplu de perseverență

De la înfiinÈ›area Clubului Gold în anul 2017, crescătorii din Prahova au fost printre cei care au achiziÈ›ionat an de an un număr important de inele Gold. Având în rândul lor È™i crescători care au reuÈ™it să câÈ™tige premii Gold naÈ›ionale la ediÈ›iile trecute, columbofilii din Prahova au luat parte la fiecare ediÈ›ie a Clubului Gold, cu mari È™anse de câÈ™tig. Cum deja de anul trecut Prahova a trecut la o nouă rută de zbor, preferând Bulgaria în loc de vechea direcÈ›ie Slovacia-Polonia, È™i cel puÈ›in în teorie etapele de Fond vor fi ceva mai uÈ™oare, columbofilii prohaoveni au considerat că È™ansele lor în competiÈ›ia Gold au crescut, solicitând deja 1.000 de inele Gold pentru 2021. „În fiecare an de la înfiinÈ›area Clubului Gold, crescătorii din Prahova au cumpărat între 800 È™i 1.000 de inele. Faptul că în judeÈ›ul nostru s-au câÈ™tigat mai multe dintre premiile naÈ›ionale oferite, iar cum de anul acesta o să concurăm pe ruta de zbor pe Bulgaria È™i etapele de Fond ar trebui să fie mai uÈ™oare, a crescut cererea de inele Gold. Cred că în 2021, crescătorii din Prahova se vor regăsi printre câÈ™tigătorii Clubului Gold”, a declarat preÈ™edintele AsociaÈ›iei Columbofile Prahova, Florin Bilan.Adaugat: 22.02.2020 13:43:47