TANDEMUL TATAR & ROGOZ APRECIAZA COMPETITIA INFIINTATA SI PROMOVATA DE FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA

„Clubul Gold răsplăteÅŸte crescătorii pentru munca lor“

Clasat e locul VI la nivel naÅ£ional în cadrul Clubului Gold, tandemul Tătar & Rogoz a intrat în posesia unuia dintre cele 20 de premii Gold în valoarea de 10.000 brut. Declarându-se satisfăcuÅ£i de modul în care s-a desfăşurat competiÅ£ia, cei doi componenÅ£i ai tandemului au fost de acord să ne împărtăşească mai multe detalii privitoare la experinÅ£a lor în abordarea acestei competiÅ£ii.

Reporter: Ce părere aveÅ£i despre ideea FederaÅ£iei de a înfiinÅ£a un „Club Gold“ ÅŸi cum apreciaÅ£i regulamentul acestei competiÅ£ii?

Tandemul Tătar & Rogoz: ÎnfiinÅ£area „Clubului Gold“ a fost o idee foarte bună, deoarece crescătorii pot fi răsplătiÅ£i pentru munca ÅŸi talentul lor. Regulamentul clubului a fost unul bun ÅŸi echidistant. Acum, că s-au modificat anumite chestiuni legate de distanÅ£e, se vor ivi discuÅ£ii între asociaÅ£iile care participă la aceleaÅŸi zboruri de fond, lucru ce deja s-a petrecut în zona în care zbor eu. Cu timpul, asta va duce la nemulÅ£umiri ÅŸi, posibil, o noua schimbare de regulament. Practic, s-au schimbat regulile în timpul jocului...

Reporter: Cum apreciaÅ£i valoarea premiului câÅŸtigat?
Tandemul Tătar & Rogoz: Nu prea ştiu... nu banii m-au făcut să ajung aici. Pentru mine, personal, nu sunt pe primul loc, dar, sincer vorbind, ajută şi constituie un stimulent potrivit.

Reporter: În acest an, aÅ£i mai achiziÅ£ionat inele Gold?
Tandemul Tătar & Rogoz: Da, ÅŸi în acest an am achiziÅ£ionat 10 bucăţi.

Reporter: Având în vedere experienÅ£a dumneavoastră, aÅ£i recomanda colegilor columbofili din Å£ară să participe la această competiÅ£ie?
Tandemul Tătar & Rogoz: Da, recomand. Cu cât participă mai mulÅ£i cu atât va creÅŸte concurenÅ£a ÅŸi calitatea campionatului.

Reporter: Ce ne puteÅ£i spune despre porumbelul câÅŸtigător?
Tandemul Tătar & Rogoz: Părinţii porumbelului sunt primiţi de la columbofilul Ciprian Pop din Bistriţa. Tatăl este semifrate cu loc I Naţional la Fond, iar mama este scoasă din doi porumbei Lambrechts. Porumbelul a fost concurat la văduvie (văduvie totală).

Reporter: Îl veÅ£i mai concura în acest an?
Tandemul Tătar & Rogoz: Da, cu siguranţă, porumbelul va fi concurat şi anul acesta.

Reporter: De când concuraÅ£i porumbeii ÅŸi cu ce rezultate?
Tandemul Tătar & Rogoz: Concurez porumbeii din 2011. Am avut 2 porumbei prezenÅ£i în olimpiadă, la Budapesta, ÅŸi am urcat pe podiumul naÅ£ional de 11 ori, atât la porumbel, cât ÅŸi la crescător.

Reporter: Ce produse folosiÅ£i pentru întreÅ£inerea porumbeilor pe parcursul anului?
Tandemul Tătar & Rogoz: Încerc să folosesc cât mai puÅ£ine produse ÅŸi nu prea contează firma. Hrana de bază este un amestec local, iar în timpul sezonului de concursuri hrană la sac de la Versele Laga. Zilnic, le dau hrană minerală cât mai variată.

 

Adaugat: 07.03.2018 11:49:24