TEAM CATRINESCU DIN VALCEA, DIN NOU CASTIGATOR AL UNUI PREMIU GOLD NATIONAL

În judeţul Valcea, competiţia columbofilă la nivel înalt a continuat şi în sezonul 2021, an în care în acest judeţ s-au câştigat premii şi locuri de top în clasamentele naţionale la diverse categorii de distanţă. În plus, devine deja obişnuinţă ca, an de an, acest judeţ să îşi adjudece cel puţin un premiu în cadrul Clubului Gold la nivel naţional. Din nou, Team Catrinescu, reuşeşte să obţină un nou premiu Gold la nivel naţional şi, ca povestea să fie una de vis, femela cu seria 2005142-2020, care ocupă locul 7 naţional Clubul Gold în sezonul 2021, să fie fiica femelei cu seria 9003273-2018 care a câştigat un premiu Gold la nivel naţional în anul 2019.


Ca şi mama ei, tânăra femela 2005142-2020, pe lângă premiul Gold câştigat, reuşeşte şi alte rezultate de top judeţean: loc 1 As Fond Yarling 2021, loc 1 Allround Yarling, loc 3 Fond Yarling, plus alte câteva locuri fruntaşe în clasamentul provincial. Calitatea acestei familii de porumbei şi puterea de transmitere a genelor arată, pe de o parte, cât de importante sunt achiziţiile de mare valoare pe care le-a făcut Team Catrinescu, iar pe de altă parte profesionalismul cu care sunt pregătiţi şi concuraţi porumbeii în acestă crescătorie.
Team Catrinescu activează în columbofilia vâlceană din 2014 cu rezultate foarte bune şi un palmares bogat, iar categoria preferată, unde au şi excelat, este fondul. An de an, cei doi columbofili care formează această echipă achiziţionează 50 de inele Gold, ei fiind încântaţi de competiţia organizată de federaţie. Femela caştigătoare a premiului Gold din sezonul 2021 a fost vizată încă de pui, unde s-a facut remarcată printr-o prestaţie foarte bună în campionatul puilor, dând astfel încrederea necesară proprietarilor să fie luată în calcul ca şi un mic pariu pentru viitor în obţinerea unui premiu Gold la nivel naţional. Ea nu le-a trădat încrederea, iar în sezonul următor minunea s-a produs, însă nu fără emoţii. La prima etapa de fond a sezonului 2021, femela soseşte acasă cu guşa ruptă de uliu, necesitând a fi cusută şi lasată puţin timp să se refacă, pentru ca la următoarea etapă de fond să fie din nou angajată. Acest porumbel deosebit, împins de la spate de voinţa sa excepţională şi calităţile fizice deosebite, nu lasă deloc garda jos şi clasează etapa după etapă cu o îndârjire şi ambiţie ieşite din comun.
Conform declaraţiilor lui Ionuţ Manu, membru al tandemului Team Catrinescu, femela a fost jucată la văduvie tot sezonul, primind doar un tratament de salmonella în iarna, la fel ca toţi porumbeii din crescătoria vâlcenilor. „În ceea ce priveşte eventuale tratamente de-a lungul sezonului, noi nu facem decât punctual, atunci când este nevoie. Nu tratăm preventiv şi nici nu dăm medicamente întregului lot de zbor dacă unul sau doi porumbei au probleme“, a adăugat Ionuţ Manu. Produsul folosit de ani de zile pentru recuperarea porumbeilor este Belgasolul, iar hrănirea lor se face cu sortimentele de hrana de la firma Vanrobaeys. Ca origini, tatăl femelei este nepot al celebrului Harry (Jan Hooymans), iar mama o combinaţie Marcel Albrecht cu Hugo Batenburg. Aventura femelei 2005142-2020 nu se va încheia aici, odată cu obţinerea premiului Gold Naţional, ci ea va fi angajată la zbor şi în sezonul 2022, columbofiliii vâlceni având aşteptări mari de la ea.
„Consider că este o inițiativă foarte bună a federaţiei organizarea Clubului Gold, regulamentul competiţiei fiind bun şi corect pentru toată lumea! Atât timp cât sunt stikeriţi toţi porumbeii de Gold, este clar că putem vorbi despre o competiţie transparentă şi corectă din toate punctele de vedere. Acum, că se dau premii şi pe cluburi, este cu atât mai bine... sunt mai multe şanse pentru toţi competitorii să câştige din punct de vedere financiar de pe urma pasiunii lor! Sperăm să se cumpere cât mai multe inele şi premiile să crească! Din punctul meu de vedere, este mai bine să concurezi la Gold decât pe columbodroame pentru că fiecare crescător se poate ocupa de porumbeii săi după cum doreşte şi ştie el", a concluzionat Ionuţ Manu.

 

Adaugat: 21.02.2022 11:03:57