TEAM MYLOFT: CLUBUL GOLD - O INITIATIVA BINEVENITA A FEDERATIEI

Din inima Transilvaniei, judeÅ£ul MureÅŸ, doi fraÅ£i columbofili, Marius ÅŸi Sergiu Anghel, ÅŸi-au adjudecat anul trecut locul 20 pe Å£ară în competiÅ£ia „Clubul Gold“, câÅŸtigând ultimul premiu de 10.000 lei pus în joc de către FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România. Femela cu seria 3002790/2016 a reuÅŸit să zboare concursurile de Fond impuse de competiÅ£ie cu doar 50,15 puncte de penalizare. ÎncântaÅ£i de modul corect ÅŸi transparent în care s-a desfăşurat concursul, tandemul ce a zburat sub titulatura de „Team MyLoft“ a achiziÅ£ionat ÅŸi în acest an inele Gold, sperând să reediteze rezultatul foarte bun obÅ£inut anul trecut. „Am achiziÅ£ionat 20 de inele în acest an, însă rămâne de văzut câÅ£i dintre cei inelaÅ£i vor reuÅŸi să se remarce, iar asta din prisma faptului că au crescut distanÅ£ele la categoria fond, iar unui yearling îi va fi destul de greu să îndeplinească această normă pe direcÅ£ia în care zburăm. Având în vedere auspiciile sub care s-a desfăşurat până acum competiÅ£ia, recomand tuturor columbofililor din Å£ară să participe, cu cât mai mulÅ£i concurenÅ£i, cu atât va creÅŸte calitatea campionatului Gold“, ne-a declarat unul dintre fraÅ£ii care formează echipa „MyLoft“. În rândurile care urmează, vă prezentăm un scurt interviu cu membrii acestui tandem transilvănean:

Reporter: Ce părere aveÅ£i despre ideea FederaÅ£iei de a înfiinÅ£a un Club Gold?
Team MyLoft: Fiind ÅŸi un jucător în cadrul competiÅ£iilor de tip columbodrom, am întâmpinat cu bucurie ideea FederaÅ£iei de a organiza o competiÅ£ie cu premii în bani, aÅŸadar consider binevenită iniÅ£iativa FNCPR.

Reporter: Cum apreciaţi regulamentul Clubului Gold?
Team MyLoft: Conform noului RNS adoptat pentru sezonul 2018, norma la categoria fond/fond gold poate fi îndeplinită doar acumulând un total minim de 1800 km. În opinia mea, ÅŸi aici vorbesc strict de ceea ce gândesc eu, acest lucru va stârni discuÅ£ii. Aici mă refer la faptul că inelele gold au fost distribuite ÅŸi promovate conform cu normele categoriei fond de anul anterior.

Reporter: A fost şi este această competiţia este una transparentă?
Team MyLoft: S-au introdus multe elemente de siguranţă în cadrul campionatului Gold, ÅŸi aici fac referire la clemarea cu stickere, îmbarcarea în lăzi separate sau filmarea pe traseu a porumbeilor respectivi, da, toate aceste au sporit siguranÅ£a organizării unei compeÅ£ii cinstite ÅŸi transparente.

Reporter: A fost premiul de 10.000 de lei unul satisfăcător pentru această competiţie?
Team MyLoft: Este ÅŸi acesta un aspect esenÅ£ial ÅŸi bineînÅ£eles o extramotivaÅ£ie a crescătorului, daca joci să ÅŸi câstigi. Însă, pe mine sincer m-a bucurat mult mai mult faptul că porumbelul a reuÅŸit să claseze în primii 20 NaÅ£ional la această categorie.

Reporter: Ce ne puteÅ£i spune despre porumbelul câÅŸtigător?
Team MyLoft: Porumbelul este o femelă, reprodusă din doi porumbei 100% myloft.ro, o combinaÅ£ie lucrată pe porumbei Koopman/Gaby Vandenabeele/Noel Lippens/Lotterman/Vd Pasch/V Loon/Frans Burtin/Prange. În pedigree putem regăsi porumbei celebri ca Porsche 911, Ringlose sau Vital. Femela a fost concurată la văduvie totală ÅŸi a fost angajată la doar trei etape de fond, clasându-le pe toate trei. Evident, va fi concurată ÅŸi în acest an.

Reporter: De când concuraÅ£i porumbeii ÅŸi cu ce rezultate?
Team MyLoft: Porumbeii am început să îi concurăm din toamna anului 2012, la iniÅ£iativa prietenului nostru Iuga Dorin, care în acel moment ne-a făcut cadou ÅŸi un lot de pui pentru a începe cu dreptul în acest sport. Ca ÅŸi o paranteză, daca tot am deschis acest subiect, bunica femelei câÅŸtigătoare la Gold este un porumbel original Iuga Dorin, concurat de către tandemul nostru ÅŸi prezent în ExpoziÅ£ia Provincială Transilvania la categoria As Fond în anul 2014. Categoriile preferate sunt General ÅŸi Fond.

Reporter: Ce produse folosiÅ£i pentru întreÅ£inerea porumbeilor?
Team MyLoft: Ca şi produse folosim hrană de la Versele Laga, iar condiţionatori/medicamentaţie folosim produse de la producătorii Rohnfried, Belgica de Weerd, Tolissan şi Dac Pharma.

 

Adaugat: 09.03.2018 13:48:31