Campionatul FNCPR de tip COLUMBODROM


• Federatia doreste sa se implice in aceasta activitate care cuprinde proprietarii de columbodroame si crescatorii care participa acolo prin promovarea prin firma abilitata cu acest aspect.
• Federatia poate promova pe site-ul federatiei in acelasi sistem ca al concursurilor FNCPR nationale si zonale, etapele de concurs ale columbodroamelor si etapele finale ale acestor columbodroame.
• Federatia doreste sa faca premierea celor mai buni 3 crescatori in cadrul galei campionilor FNCPR la sf de an.
• fondul de premiere si intreaga promovare va avea ca sustinere taxa de 5 lei pe porumbel care se va achita catre federatie.
• In taxa de 5 lei achitata catre federatie oferim:
• Promovare pe site-urile federatie prin compania cu care avem contract. Minim o vizita la fiecare columbodrom care adera.
• Nelimitat articole de promovare ale columbodromului trimise in atentia noastra.
• Premierea campionilor in cadrul galei campionilor FNCPR.
• Doua bilete pt fiecare propietar de columbodrom la banchet precum si doua bilete pt fiecare campion premiat in cadrul galei FNCPR.
• Premierea cu cupe a campionilor acestor columbodroame,
• Transparenta in gestionarea bugetului colectat.
• Pentru aspectele de mai sus trebuie sa facem cativa pasi mentionati mai jos care trebuie respectati de catre fiecare columbodrom care adera la aceasta forma de concursuri si premiere.

1. Orice columbodrom care adera va trebui sa aiba forma juridica bine definita.

2. Fiecare columbodrom care adera la conditiile si regulamentul de mai jos va plati catre FNCPR o taxa de 5 lei pentru fiecare porumbel primit la colubodrom.

3. Din aceasta taxa federatia va asigura premierea in cadrul expo nationale pt campionatul national de tip columbodrom si va respecta angajamentele mentionate mai sus.

Proprietarii de columbodroame care adera la acest sistem vor trebui sa respecte urmatoarele :

• Crescatoriile sa fie aerisite si igienice.
• Sa nu aiba o densitate mai mare de 5 porumbei pe m cub.
• Sa asigure ingrijirea, vaccinarea si starea de sanatate a porumbeilor la un nivel corespunzator.
• Sa dispuna de mijloc de transport omologat si avizat sanitar veterinar pentru transportul porumbeilor la antrenamente si concursuri.
• Sa publice inainte de inceperea colectarii porumbeilor planul de antrenamente si de concursuri .
• Sa respecte obligatoriu grila de premiere si sa calculeze aceasta grila de premii din totalul porumbeilor colectati NU DIN NR DE PORUMBEI care ii mai are la primul inventar.
• In maxim 10 zile de la terminarea perioadei de colectare a porumbeilor sa anunte nr de porumbei , nr de participanti precum si nr de porumbei ai fiecarui participant si valoarea premiilor oferite !!!
• Sa respecte si sa acorde premiile asa cum acestea au fost anuntate.

• Porumbeii sa fie inelati doar cu inele tip FCI iar crescatorii care intra in competitiie trebuie sa fie obligatoriu membri FNCPR. Petru a fi membru FNCPR este necesara doar inscrierea in asociatia judeteana care exista in judetul din care face parte crescatorul.
• Pentru crescatorii care sunt membrii si in alta federatie acestia pot deveni membrii FNCPR afiliindu-se la Asociatia FNCPR existenta pe teritoriul judetului unde respectivul membru are crescatoria prin plata taxei de membru perceputa de respectiva asociatie. Pentru aceasta categorie de columbofili care nu participa la concursurile cu porumbei in cadrul FNCPR si doresc calitatea de membru strict pentru campionatul de tip columbodrom, asociatia nu poate percepe o taxa mai mare de 50 de lei.
• Prin calitatea de membru a unei asociatii afiliate FNCPR poate achizitiona inele FNCPR obligatorii pentru inelarea porumbeilor participanti in campionatul de tip columbodrom incepand cu anul 2021.
• FNCPR nu percepe taxa de membru. Achizitionand inele de tip FCI se dobandeste calitatea de membru FNCPR.
• IN MOD EXECPTIONAL PENTRU campionatul din anul 2020 FNCPR accepta participarea si cu alt tip de inele decat inele tip FCI.


Din punct de vedere RNS trebuie respectate cerintele de mai jos ca un minim de siguranta si transparenta pentru a avea un campionat corect.

1. Sa asigure prezenta unei comisii de minim 3 persoane pt verificare cand se face primul inventar precum si cand se face cipuirea. Pot fi membrii crescatori participanti la columbodrom desemnatti de participanti. Pentru a evita tot felul de discutii FEDERATIA va desemna acesti membrii dintre crescatorii participanti la fiecare columbodrom.
2. Sa asigure filmarea si transmisia live la fiecare imbarcare si cipuire.
3. Sa asigure live la sosire.
4. Sa aiba GPS pe masina de transport si sa faca publica comisiei de inbarcare precum si tuturor membrilor participanti parola GPS pt ca aceasta sa poate fi urmarita in timp real.
5. Sa asigure prezenta unei comisii formate din minim 3 membrii participanti la acel columbodrom la fiecare inbarcare desemnati de federatie dintre participanti.

Campionatul de tip columbodrom premiat de FNCPR :

1.Categoria crescator porumbei etape finale:Cele mai bune doua etape finale ( suma punctelor obtinute in cele doua finale de crescator cu cel mai bun porumbel a fiecarui crescator in aceste etape finale) indiferent de la cate columbodroame participa.
1.a Minim la care trebuie sa participe este 50 % + 1 vs nr de columbodroame care adera in acel an la FCPR.
1.b.Fiecare crescator poate participa la aceste etape cu maxim 6 porumbei ( ECHIPA) pe care ii va nominaliza inainte de etapa finala.
1.c.Calculul puctajului va fi formula FCPR adica locul la etapa * 1000 / nr porumbei participanti. Se considera concurs pentru campionat etapele finala ale oricarui columbodrom care adera la FNCPR cu conditia participarii a minim 20 crescatori romani.
1.d.Se vor considera porumbei participanti toti porumbeii din acea etapa pt care s-a platit taxa de 5 lei si sunt ai crescatorilor romani membri ai FNCPR.
1.e.Clasamentul si campionatul va avea loc doar intre crescatorii romani membri ai FNCPR.
1.f. Premierea se va face doar intre crescatorii romani in cadrul Galei Campionilor FNCPR si se va calcula doar din participanti si nr de porumbei participanti al crescatorilor romani.
1.g.Vor fi premiati primii 3 crescatori din doua etape cele mai bune.

Campionatul de tip columbodrom - crescatori porumbei porumbel AS.

Se vor premia cei mai buni crescatori la categoria AS din minim doua columbodroame.
Punctajul va fi calculat in functie de suma punctelor obtinute de cei mai buni porumbei categoria AS dar nu mai multi de 6 a fiecarui crescator din maxim doua columbodroame respectanduse urmatoarele :
Minim la care trebuie sa participe este 50 % + 1 vs nr de columbodroame care adera in acel an la FCPR.
Departajarea se va face in ordinea punctajului obtinut crescatorul cu cel mai mic punctaj la AS va fi locul 1.

NOTA: Columbodroamele care doresc sa adere la acest sistem de concursur si premiere in cadrul galei FNCPR precum sis a beneficieze de promovare in cadrul FNCPR va rog sa contacteze pe D-l Alexandru Huzu delegate din partea FNCPR pentru relatia cu colubodroamele la tel : 0745107101 sau pe mal la adresa : alexandru.huzu@yahoo.com

Succes si va asteptam cu drag la premiere in cadrul Galei Campionilor !

 

 

Meniu